Menu główne

Polityka prywatności

Każdego Użytkownika serwisu internetowego www.miasto.zgierz.pl obowiązuje aktualna "Polityka prywatności". Korzystanie w każdej formie z serwisu oznacza akceptację poniższej "Polityki prywatności".

Właścicielem i administratorem serwisu internetowego dostępnego pod adresami http://www.miasto.zgierz.pl jest Gmina Miasto Zgierz z siedzibą w Zgierzu 95-100, Plac Jana Pawła II 16.

Gromadzenie, przechowywanie, przetwarzanie, a przede wszystkim ochrona danych osobowych Użytkowników w witrynach miasto.zgierz.pl odbywa się w oparciu o ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z poźn. zm.). Oznacza to, że Gmina Miasto Zgierz deklaruje ochronę prywatności każdego Użytkownika odwiedzającego stronę miasto.zgierz.pl. Użytkownik ma prawo do kontroli przetwarzania danych, które go dotyczą, a w szczególności: prawo wglądu do swoich danych, ich poprawiania, uzupełniania oraz usunięcia w każdej chwili.

Wszelkie informacje podane bezpośrednio przez Użytkownika lub związane z wizytą w serwisie internetowym miasto.zgierz.pl są wykorzystywane jedynie w celach technicznych, statystycznych lub w celu optymalizacji serwisu (tj. w celu właściwej obsługi wizyty Użytkownika, wprowadzania usprawnień w korzystaniu ze strony) oraz prawidłowej realizacji komunikacji z Użytkownikami.

Dane gromadzone w serwisie internetowym miasto.zgierz.pl mają postać:

  • danych gromadzonych automatycznie przez systemy informatyczne w związku z wizytą Użytkownika na stronach internetowych (wpisy w logach serwerowych*[1], adresy IP*[2], pliki cookies*[3], itp.);
  • dobrowolnie wprowadzanych przez Użytkownika danych w formularzach lub podanych w poczcie e-mail redakcja@umz.zgierz.pl (dane osobowe dotyczące komunikacji pomiędzy Użytkownikiem a redakcją serwisów).

Ujawnienie danych osobowych bez zgody Użytkownika przez administratora może nastąpić jedynie podmiotom uprawnionym do ich żądania na mocy przepisów szczególnych (np. Policji).

Warunkiem przesłania do Użytkownika jakiejkolwiek informacji zwrotnej od miasto.zgierz.pl drogą elektroniczną jest uzyskanie jego zgody na otrzymywanie informacji na podany adres poczty elektronicznej, dotyczy to również "niezapowiedzianych wiadomości" t.j. odnoszących się bezpośrednio do serwisu miasto.zgierz.pl niekomercyjnych wiadomości, na których wysyłanie Użytkownik wyraził zgodę korzystając z ww. serwisu; w tym ostatnim przypadku warunkiem nieprzesyłania tych informacji jest złożenie wyraźnego sprzeciwu przez Użytkownika.

Gmina Miasto Zgierz zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności, przy czym wprowadzane zmiany nigdy nie wpłyną na podstawową zasadę: Gmina Miasto Zgierz nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych i adresowych Użytkowników serwisu miasto.zgierz.pl.

Wyłączenie odpowiedzialności

Dane osobowe podane przez samych Użytkowników przy okazji publikacji artykułów i innych materiałów oraz wypowiedzi w Księdze gości i na forum dyskusyjnym w serwisie miasto.zgierz.pl są dostępne dla wszystkich odwiedzających. Nie ma możliwości zabezpieczenia autorów publikacji oraz Użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce prywatności.

Gmina Miasto Zgierz dokłada wszelkich starań, aby przekazywane w serwisach treści i informacje były wiarygodne i aktualne, jednak nie ponosi żadnej odpowiedzialności za skutki wykorzystania tych danych przez Użytkowników.

Opinie wyrażane przez Użytkowników (księga gości, forum dyskusyjne) nie zawsze są zgodne z opinią Gminy Miasto Zgierz oraz redakcji serwisu miasto.zgierz.pl.

Wyjątkiem od przedstawionych wyżej zasad jest rejestracja adresów poczty elektronicznej osób podmiotów, korzystających z subskrypcji newslettera, które tym samym wyraziły zgodę na otrzymywanie wiadomości od właściciela miasto.zgierz.pl drogą elektroniczną.

Serwis miasto.zgierz.pl zawiera odnośniki do innych stron WWW. Gmina Miasto Zgierz nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Sugerujemy, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza Polityka prywatności dotyczy tylko serwisu miasto.zgierz.pl.

Kontakt
Urząd Miasta Zgierza
95-100 Zgierz, pl. Jana Pawła II 16
e-mail: redakcja@umz.zgierz.pl,
tel. 42 714 31 59

*[1] Logi serwerowe zawierają zapis komunikacji pomiędzy komputerem Użytkownika a serwerem stron internetowych podczas wizyty Użytkownika na stronach internetowych, m.in. adresy IP pozwalające ustalić, skąd inicjowane było połączenie z serwerem oraz elementy serwisu pobierane przez przeglądarkę internetową Użytkownika.

*[2] Numer komputera podłączonego do sieci, w tym Internetu. Może być na stałe przypisany do komputera Użytkownika lub być mu przydzielany dynamicznie przy każdym połączeniu. Może pozwalać na lokalizację komputera Użytkownika łączącego się z serwisem.

*[3] Technologia ułatwiająca m.in. wprowadzanie przez Użytkownika danych do formularzy internetowych. Pliki cookies przekazywane są do Państwa przeglądarek internetowych, następnie przechowywane w pamięci komputerów i odczytywane przez serwery przy każdorazowym połączenie z danym serwisem. Pliki cookies są usuwane z systemu po dacie wygaśnięcia danego ciasteczka. Każdy użytkownik może również samodzielnie usunąć pliki z przeglądarki z której korzysta. Pliki cookies ze stron miasto.zgierz.pl są wykorzystywane wyłącznie w obrębie tego serwisu i nie są udostępniane innym podmiotom.

Strona miasta Zgierza (www.miasto.zgierz.pl)

Nazwa cookiesPrzeznaczenieCzas życia
CMSSESSID...Identyfikator sesjido końca sesji
mleInformacja na temat wybranego języka24 godziny
cmsms_statistics_javascript_detectedInformacja czy przeglądarka obsługuje javascript1 godzina
cmsms_statistics_module_resolutionInformacja o rozdzielczości monitora stacji klienta1 godzina
cmsms_statistics_javascript_detectedInformacja czy przeglądarka obsługuje javascript1 godzina
cmsms_statistics_module_colordepthInformacja o głębokości kolorów monitora stacji klienta   1 godzina

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved by Miasto Zgierz

Created by Logo firmy VobacomVobacom

Ważne komunikaty

14139
Usuń

Ostrzeżenie: Silny mróz

Silny mróz od godz. 01:00 dnia 25.02.2018 do godz. 10:00 dnia 02.03.2018 r. Na obszarze województwa łódzkiego prognozuje się temperaturę minimalną w...
14110
Usuń

Zmiana organizacji ruchu podczas Jarmarku Kaziukowego

W związku z organizacją XIV Zgierskiego Kaziuka, w dniu 10 marca 2018 r. nie będzie można skręcić w ulicę Narutowicza z ulicy Długiej oraz w ulicę...
14108
Usuń

Ograniczenie postoju wokół Placu Jana Pawła II

Od 1 marca 2018 r. w Zgierzu wokół Placu Jana Pawła II zostanie wprowadzony zakaz postoju z informacją o okresie obowiązywania zakazu i czasie...
14058
Usuń

Zmiany w rozkładach autobusów linii 1 oraz 9

Z dniem 12 lutego 2018 r. zmianie ulega rozkład linii 1. Zmiana dotyczy kursów porannych i popołudniowych zsynchronizowanych z przyjazdami i...
14020
Usuń

Harmonogram odbioru odpadów w komórce

Urząd Miasta Zgierza przygotował kalendarz z harmonogramami odbioru odpadów dla nieruchomości jednorodzinnych, który można pobrać na urządzenie...
14116
Usuń

Zagubione zwierzęta, zwierzęta do adopcji

Bezdomne zwierzęta, w szczególności psy i koty wyłapywane na terenie Gminy Miasto Zgierz przewożone są do Schroniska i Hotelu dla bezdomnych...
13930
Usuń

Od 4 lutego nie kursują tramwaje 45 i 46

Od niedzieli 4 lutego 2018 roku zostanie zawieszone kursowanie linii tramwajowych 45 i 46. Uruchomiona zostanie autobusowa komunikacja zastępcza: 
13934
Usuń

Rekrutacja na rok szkolny 2018/2019

Prezydent Miasta Zgierza określił terminy postępowań rekrutacyjnych i postępowania uzupełniającego do: 
13801
Usuń

Dyżury wakacyjne w miejskich przedszkolach i oddziałach przedszkolnych

Wykaz placówek pełniących dyżury wakacyjne oraz zasady korzystania z opieki przedszkolnej w okresie przerwy wakacyjnej w roku szkolnym 107/2018. ...
13781
Usuń

JEDEN NUMER w Zgierzu

Dzwoniąc pod numer telefonu 42 71 95 100 możesz zgłosić jakiś problem w mieście, zapytać, powiadomić. Zgłoszenia można składać elektronicznie: 
13752
Usuń

Kwalifikacja wojskowa 2018

Kwalifikacja wojskowa dla powiatu zgierskiego odbędzie się w terminie od dnia 5 marca do dnia 12 kwietnia 2018 r. w godz. 12:00-18:00 w Zgierzu przy...
13467
Usuń

Ceny wody w Zgierzu w 2018 r.

Ceny na zbiorowe zaopatrzenie w wodę i zbiorowe odprowadzanie ścieków przez "Wodociągi i Kanalizacja-Zgierz" Sp. z o. o. nie uległy zmianie i w 2018...
13323
Usuń

Akcja Zima 2017/2018

Zgłoszenia mieszkańców oraz osób korzystających z dróg gminnych, powiatowych, wojewódzkich i krajowych w granicach administracyjnych miasta Zgierza...
10697
Usuń

Harmonogramy odbioru odpadów

Harmonogramy odbioru odpadów (od stycznia 2018 r. do stycznia 2019 r.): 
Facebook
YouTube
Google+
RSS