Program warsztatów obejmuje:
- umiejętność samodzielnej obsługi swojego sprzętu fotograficznego
- zapoznanie z zasadą działania aparatu
- praca z ekspozycją
- praca z głębią ostrości
- zapoznanie uczestników z różnorodnymi technikami ekspozycji - wstępne omówienia podstaw poprawnej ekspozycji między innymi: nastawy ostrości, czułości, czas naświetlania, przesłona, głębia ostrości, sposoby pomiaru ekspozycji
- projektowanie obrazu z wykorzystaniem umiejętności odpowiedniej kompozycji plastycznej
- temperatura barwowa różnych źródeł światła
- oświetlenie tła i planów - fotografia kulinarna w praktyce
- degustacja
- wybór odpowiedniego fotografii
Warunki udziału w warsztacie:
- zapisanie się na warsztat
- własny aparat
- wybrany zestaw sztućców
- ulubiona filiżanka lub kubek, talerzyk
- serwetka w wybranym wzorem
- kupne ciasto lub domowy wypiek (wszystko to co chcesz sfotografować)
Kamila Jędrzejczyk
MDK w Zgierzu